Nieuw! Heuvelrug akkerbrood

Vanaf deze week ligt er een nieuw brood in onze winkels in Veenendaal, Elst en Leersum: het Heuvelrug Akkerbrood. Dit is een stevig volkoren brood zonder gist gebakken en er zitten geen toevoegingen als lactose en E-nummers in.

Dit brood is volledig lokaal geproduceerd op initiatief van Bakkerij Imminkhuizen. Wij hebben dit in samenwerking met landbouwbedrijf Groothuis uit Amerongen en molen ‘De Vriendschap’ uit Veenendaal gedaan.


Het proces begon in oktober 2014 met het inzaaien van de tarwe op het land van de familie Groothuis. Van oktober 2014 tot augustus 2015 heeft de tarwe zich ontwikkeld van zaadje tot rijpe aar. Aan het einde van deze periode is de tarwe gedorst en schoongemaakt. Momenteel maalt molen ‘De Vriendschap’ de tarwe tot meel. Van dit meel wordt in onze bakkerij een stevig volkorenbrood gebakken.

Onze desembroden worden gemaakt van onze eigen speciaal ontwikkelde desemcultuur.

Brood gemaakt van desem heeft een langere rijstijd dan gistbrood en is daarom rijker en voller van smaak.

Inmiddels hebben we 3 soorten:

    - DESEM MEERGRANEN  vloer 400 gr.

    - DESEM ROGGE bol 400 gr.

    - DESEM SPELT vloer 400 gr.

Nieuw streekproduct uit onze oven komt van lokale bodem.

Bakkerij IMMINKHUIZEN is samen met akkerbouwer GROOTHUIS in Amerongen en Molen DE VRIENDSCHAP in Veenendaal een project gestart.
Akkerbouwer Groothuis heeft najaar 2014 speciale baktarwe ingezaaid voor bakkerij Imminkhuizen.

In de zomer van 2015 wordt deze tarwe geoogst. Molen De Vriendschap zal deze tarwe gaan malen.In het najaar van 2015 verwachten wij dat er een nieuw streekproduct uit onze oven komt van lokale bodem.